BOKSAČKA LEGENDA OPET U RINGU S 40 godina ide po pojas svjetskog prvaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI boksač i višestruki svjetski šampion Emmanuel "Manny" Dapidran Pacquiao najavio je povratak u ring i objavio ime sljedećeg protivnika. U srpnju će se boriti protiv Lucasa Matthysa za WBA pojas svjetskog prvaka velter kategorije. Meč je najavljen za 14. srpnja u Kuala Lumpuru.

Popularnom "Pacmanu" bit će to prva borba nakon što je objavio rastanak s Freddiejem Roachom, trenerom koji je uz njega bio posljednjih 17 godina, nakon teškog poraza od Jeffa Horna prošlog ljeta.

Matthysov promotor Oscar de la Hoya potvrdio je meč: "Potpisano, zapečaćeno i dostavljeno. Ponosan sam što službeno mogu objaviti da će WBA prvak u velteru braniti pojas protiv Mannyja Pacquiaoa u Kuala Lumpuru u subotu 14. srpnja."

Mannyjev konačni cilj je i dalje meč protiv sjajnog Vasyla Lomachenka, koji će se 12. svibnja boriti protiv Jorgea Linaresa. Ako i Lomachenko i Pacquiao pobijede, njihova međusobna borba mogla bi se održati već na jesen, najavljuju iz Mannyjevog tabora. 

"Mislim da nakon meča s Matthysseom možemo početi pričati o meču s Lomachenkom. To je dobar meč jer on je šampion, a ja ću to opet moći postati. Ali ne želim da ljudi kažu da je meč s Mattyseom tek stepenica prema toj borbi", poručio je "Pacman". 

40-godišnji Manny Pacquiao u ringu je od 1995. godine, smatra ga se jednim od najvećih boksača svih vremena i jedini je boksač u povijesti s titulama u čak osam različitih kategorija. U karijeri je ostvario 59 pobjeda u 68 mečeva, od čega 38 nokautom, uz 7 poraza. Prije tri godine izgubio je "meč stoljeća" od Floyda Mayweathera Jr., ali tom je borbom postao drugi najplaćeniji sportaš svijeta. Godinu kasnije objavio je kraj karijere, ali se ipak brzo vratio i ostvario još dvije pobjede (Timothy Bradley, Jessie Vargas) prije poraza od Horna prošlog srpnja. Osim boksačke, Manny je stvorio i političku karijeru pa je trenutno senator i zastupnik na svojim Filipinima. Ranije se okušao i kao profesionalni košarkaš, filmski glumac i pjevač.
 

 

Pročitajte više