Kad ne krene dobro, nema spasa: Jamajčani otpustili svoga izbornika zbog loših rezultata

BRAZILSKI nogometni trener Rene Simoes dobio je otkaz na dužnosti izbornika Jamajke, nakon loših rezultata te reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jamajka je u drugoj skupini sjeverno i srednjeameričkih nogometnih kvalifikacija za SP osvojila tek jedan bod u prva tri nastupa. Nakon remija protiv Kanade 1:1, izgubila je od Meksika 3:0, a u srijedu i od Hondurasa 2:0. Doduše, sve tri utakmice odigrala je u gostima.

Nakon razočaravajućih rezultata, Jamajčanki nogometni savez uručio je otkaz Brazilcu Reneu Simoesu koji je, tako, odradio samo devet mjeseci od trogodišnjeg ugovora. Jamajka će do kraja kvalifikacija odigrati tri utakmice u listopadu na svom terenu, a protivnici će im, redom, biti Meksiko, Honduras i Kanada. Potrebne su im sve tri pobjede da bi imali izglede za plasman na SP.

Zanimljivo je da je upravo Simoes s Jamajkom ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, što je bio i jedini nastup Reggae Boyza na završnom turniru SP-a u povijesti. Tada nisu uspjeli proći skupinu, u kojoj ih je u prvom susretu pobijedila Hrvatska s 3:1.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više