Messi: Nastavak moje karijere ovisi o obitelji, preseljenje u Pariz nam je bilo teško

Foto: EPA

LIONEL MESSI pokušat će se Argentinom u Kataru osvojiti naslov svjetskog prvaka, jedinu titulu koja mu nedostaje u blistavoj karijeri. Za mnoge najbolji nogometaš svih vremena tim bi se trofejom dodatno uzdigao u krugu velikana za koje će mnogi reći da boljih od njih nije bilo, premda ima i onih koji tvrde da je to nepotrebno usporedi li se njegova karijera s karijerom bilo kojeg drugog igrača. Messiju je 35 i Katar je vrlo vjerojatno njegova zadnja šansa za tu titulu.

Također, očekuje se da će nakon Svjetskog prvenstva reći hoće li ostati u Paris Saint-Germainu i nakon ove sezone. Ugovor s pariškim klubom ima do ljeta 2023. godine, a sam je ranije govorio da će odluku o nastavku karijere donijeti nakon Mundijala. Spominjao se ostanak u Parizu, povratak u Barcelonu, opcija je MLS, ali i kraj u Newell’s Old Boysima u kojima je bio od 1995. do 2000., kad je kao 13-godišnjak stigao u Barcu.

Preseljenje u Pariz mu je bilo teško

"Ne znam, toliko je toga što se može dogoditi. Kao dječak sam sanjao o tome da igram u argentinskom nogometu, želio sam to. Danas to ovisi o mnogim stvarima. Imam obitelj, troje djece, nedavno sam napravio veliku promjenu u životu, a to je bilo teško i meni i cijeloj obitelji", rekao je i dodao da je svjestan da pred njim nema još puno igračkih godina:

"Sad kad je to sve prošlo, osjećamo se spektakularno. Uživamo u prekrasnom gradu. Prilagodba nije bila laka, sve se dogodilo iznenada i nismo mogli ranije u svemu tome uživati. Obožavam nogomet, volim igrati i u tome uživam. To je ono što sam radio cijelog života i siguran sam i da ću nakon karijere ostati u njemu na nekoj poziciji. Mislim da neću još puno igrati."

Pročitajte više