Petrić: HSV igra najbolji nogomet posljednjih godina

HRVATSKI nogometni reprezentativac u redovima HSV-a Mladen Petrić (28) iznimno je zadovoljan načinom na koji je njegova momčad startala u sezonu u Bundesligi.

Kako i ne bi bio: HSV je nakon pet odigranih kola na vrhu ljestvice s osvojenih 13 od maksimalnih 15 bodova i gol razlikom 15-6.

"Nogomet koji igramo sada najbolji je u proteklih nekoliko godina", prenosi Petrićevu izjavu njemački dnevnik Frankfurter Rundschau.

Hrvatski je napadač posebno zadovoljan pojačanjima koja su u ljetnom prijelaznom roku stigla u momčad (Brazilac Ze Roberto i Nizozemac Eljero Elia).

"Elia (22-godišnji krilni igrač) je iznimno brz. Vrlo često igra duboko, blizu protivničkog gola, i ima sjajnu tehniku. Mislim da sada imamo puno više kvalitete u veznoj liniji, a samim time i kretivnosti", dodao je hrvatski napadač, strijelac dvaju ovosezonskih bundesligaških golova, koji je u HSV stigao u ljeto 2008. godine iz Borussije Dortmund.

Posebno je lijep bio posljednji Petrićev gol postignut prošlog vikenda u domaćoj 3:1 pobjedi nad Stuttgartom. Petrić je povukao akciju kod prvog pogotka, negdje oko sredine terena. Odigrao je dupli pas s Elijom, a potom s nekih dvadesetak metara od Stuttgartovih vratiju, raspalio lijevom nogom loptu koja je u lijepom luku odsjela pod gredom Lehmannovog gola. Brzina Petrićeva udarca izmjerena je na 123km/h.

"Potegao sam taj udarac puno riskirajući, ali takvi potezi jednostavno užasno vesele."

Michael Skibbe, trener sljedećeg Hamburgovog protivnika u Bundesligi, Eintrachta iz Frankfurta, svjestan je Petrićeve kvalitete.

"Takav gol nije bio slučajan. Nakon skoro svakog treninga Petrić ostaje dulje i vježba udarac. Tako popravlja svoju šutersku tehniku", rekao je Skibbe.

Utakmica između Eintrachta (četvrti na ljestvici) i HSV-a, dviju uz Bayer dosad jedinih neporaženih momčadi u Bundesligi, na rasporedu je u nedjelju u frankfurtskoj Commerzbnak-Areni u 15.30h.

Pročitajte više