Slovenci nisu upoznati s regionalnom ligom

NAKON što je Večernji list u ponedjeljak objavio kako oživljava ideja o regionalnoj nogometnoj ligi u koju bi bili uključeni mađarski, bosansko-hercegovački, slovenski i hrvatski klubovi, a možda i austrijski i slovački stigle su prve reakcije iz susjednih zemalja.

Čelnici Slovenskog nogometnog saveza (NZS) i Udruženja slovenskih prvoligaša (SNL) demantirali su bilo kakve dogovore o pokretanju lige.

"Čuo sam za taj projekt, međutim s nama nitko nije razgovarao i o cijelom projektu nemam nikakve konkretne informacije," kazao je predsjednik SNL-a, Brane Florjanič. Identično prvom čovjeku slovenske lige reagirao je i glavni tajnik NZS-a, Dane Jošt. "Nemam podataka o pokretanju regionalnog natjecanja. Nitko nas nije obavijestio, niti s nama razgovarao o tome," rekao je Jošt.

Prema najavama u ovom projektu sudjelovao bi 12 do 16 klubova, zavisno o broju zemalja koje bi se uključile u ligu. Natjecanje bi bilo podijeljeno u skupine, a nakon dvokružnog sustava po dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirale bi se u drugi krug. Natjecanje bi se odvijalo od veljače do svibnja, a mjesto u ligi izborilo bi se na osnovu plasmana u nacionalnom prvenstvu.

Pročitajte više