Stiže promjena vremena i pad temperatura, zahvatit će cijelu zemlju

Foto: Robert Anic/Pixsell

U VEĆINI krajeva danas je bilo pretežno sunčano. 

Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te rijetko u unutrašnjosti Dalmacije uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina, osobito navečer i u noći. 

Sutra u unutrašnjosti sa zapada stiže naoblačenje s kišom, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom i padom temperature zraka. 

U srijedu će kiše još biti uglavnom na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak sunčanije, ali još ponegdje uz mogućnost rijetkih pljuskova, a u petak i subotu pretežno sunčano i toplije.

U utorak na južnom Jadranu pretežno sunčano, a sjevernije promjenjivo oblačno, mjestimice s povremenom kišom i grmljavinom. U srijedu i četvrtak pljuskovi i grmljavina očekuju se uglavnom na južnom dijelu. 

Potkraj tjedna uglavnom suho i pretežno sunčano. Puhat će većinom slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a potkraj srijede na sjevernom dijelu bura.

Za sutra je za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju na snazi žuti alarm zbog mogućih jakih pljuskova i grmljavinskih nevremena.

Pročitajte više