Visoki trgovački sud odbio žalbu Waltera Wolfa; 21. lipnja zakazano ročište u stečajnom postupku

ISPITNO i izvještajno ročište u stečajnom postupku nad tvrtkom KIO zakazano je za 21. lipnja ove godine, odlučilo je danas Stečajno vijeće pošto je od Visokoga trgovačkog suda u Zagrebu zaprimilo rješenje, kojim je odbijena žalba Waltera Wolfa za pokretanje stečajnog postupka.

Stečajni sudac Frane Prpić rekao je da će do 21. lipnja biti osnovan Vjerovnički odbor, koji će sa stečajnim upraviteljem Tomislavom Morsanom voditi postupak zaštite vjerovničkih interesa. Tako sastavljen Odbor radit će do izvještajnog ročišta na kojemu će vjerovnici taj sastav potvrditi ili promijeniti.

Iako je stečaj nad KIO-om (Karlovačka industrija obuće) vlasnika Waltera Wolfa otvoren još prošle godine, ispitno i izvještajno ročište nije se moglo održati jer je Wolf Visokom trgovačkom sudu uložio priziv na odluku o otvaranju stečaja.

Stečajni sudac Frane Prpić rekao je danas da je napokon došao kraj ometanjima stečajnog postupka, tako da će Odbor i stečajni upravitelj već ovih dana učiniti sve da radnici koji su u stečaju ostali bez posla ostvare svoje pravo na isplatu iz Fonda za zaštitu radnika i to za prva tri mjeseca.

Prpić je rekao da je stečajni dužnik opterećen zalozima Hypo banke i drugih vjerovnika, pa tek treba utvrditi može li se naći kupac za KIO kao pravnu osobu u cjelini ili će se nekretnine i oprema prodati odvojeno. Budući da zainteresiranih kupaca ima, možda će postupak bude i relativno brzo gotov, smatra Frane Prpić.

Pročitajte više