Snima se šesti igrani film o Asterixu

Screenshot: YouTube/ONE Media

PRODUKCIJSKA kuća StudioCanal i izdavačka kuća Editions Albert René potpisale su ugovor za šesti igrani film u serijalu Asterix, inspiriranom istoimenim stripovskim junakom, potvrdio je Variety.

Stripovi o Asterixu, koje su 1959. godine kreirali René Goscinny i Albert Uderzo, ove godine slave svoju 65. godišnjicu. Stripovi prate avanture Asterixa i Obelixa, te njihovih prijatelja koji žive u malom selu u Galiji gdje se pokušavaju oduprijeti invaziji Rimskog carstva.

Stripovi o Asterixu prodani su u više od 300 milijuna primjeraka diljem svijeta. Dosad je snimljeno pet igranih i deset animiranih filmova inspiriranih Asterixovim avanturama.

Posljednji film, Asterix and Obelix: The Middle Kingdom, izašao je prošle godine i bio je veliki promašaj. Uz negativne recenzije poznatih kritičara, film je zaradio samo 46,5 milijuna dolara, zbog čega nije uspio pokriti troškove snimanja koji su iznosili više od 72,4 milijuna dolara.

"Drago mi je što smo potpisali ovaj ekskluzivni ugovor s kućom Editions Albert René koji će nam omogućiti produkciju šestog igranog avanturističkog filma o Asterixu. No, najviše od svega, u ime kuće StudioCanal i konglomerata Canal+ Group, mogu reći da se osjećam počašćeno što nam je Editions Albert René iskazao povjerenje", izjavila je Anna Marsh, izvršna direktorica StudioCanala.

"Svjesni smo da je Asterix kulturna ikona i pobrinut ćemo se da njegov svijet prikažemo s poštovanjem kako bismo odali počast divnim tvorcima, Renéu Goscinnyju i Albertu Uderzu", dodala je.

Uz nadolazeći igrani film, iduće godine moći ćemo gledati i animiranu seriju o Asterixu koja će biti dostupna na Netflixu. Na seriji radi francuski redatelj i scenarist Alain Chabat.

Pročitajte više