Blogerica koja živi u Malmöu podijelila gdje se najbolje jede u ovom gradu

Foto: Instagram/madelineraeaway

POZNATO JE da je Kopenhagen jedan od europskih gradova u kojima se najbolje jede, s gomilom restorana koji imaju Michelinovu zvjezdicu, a dva restorana imaju čak i tri Michelinove zvjezdice. No samo ga jedan most dijeli od Malmöa, švedskog grada koji je također poznat po sjajnoj gastronomskoj sceni.

To najbolje znaju lokalci, a među njima i blogerica Madeline Rae, Kanađanka koja već godinama živi u Malmöu. Ona je na svom blogu podijelila neka svoja omiljena mjesta za brunch, ručak i večeru, kao i najbolje barove u Malmöu. Ovaj će vam popis trebati ako ste sada tamo ili možda nekad uskoro planirate put u ovaj švedski grad.

Najbolja mjesta za brunch

Brunch mjesta sve su popularnija, kako kod nas, tako i u Švedskoj, a ova je blogerica izdvojila osam mjesta za brunch koja u Malmöu vrijedi posjetiti. Prvo je izdvojila Mygel, brunch mjesto koje nudi jela napravljena od namirnica s lokalnih farmi, jednako kao i Ruths, još jedno mjesto u kojemu se koriste samo sezonske namirnice, a gdje se mogu pojesti doručak, ručak i večera.

Tko voli lijep interijer, ova blogerica preporučuje brunch kafić Kärleksgatan 3, a za vegane izdvaja dva mjesta - Jord i Cafe Grannen. Kao jedno od njezinih omiljenih mjesta za brunch Madeline je izdvojila Atrium, koji je poseban po svojim platama za doručak, a još dva odlična brunch mjesta koja je izdvojila su Geijersgatan 53 te Kaka på kaka.

Najbolji restorani za ručak

Ova je blogerica izdvojila gomilu restorana u Malmöu u kojima možete pojesti fini ručak. Kao jedno od najboljih mjesta s lokalnom hranom istaknula je restoran Saltimporten Canteen, kao i tržnicu Matverkstaden, ali i Malmö Saluhall koji ima raznoliku ponudu hrane. Ako želite probati tradicionalne švedske mesne okruglice, tada ova blogerica preporučuje Spoonery, a ako želite svježu ribu, nemojte zaobići Fiskehoddorna.

U Malmöu postoje i mjesta s azijskom hranom, kao je Boru Bowl Bar, ali i Ramen do Biirua i Pink Head Noodle Bar koji nude ramen, AB Småland super je mjesto za vegane, a ako želite probati sendviče, ova blogerica preporučuje mjesto zvano Scandwich. Restoran Marvin nudi autentičnu britansku hranu, a najbolji omjer cijene i kvalitete, prema ovoj blogerici, je u restoranu SMAK.

Kamo na večeru?

Madeline je napravila i popis nekoliko odličnih mjesta gdje u Malmöu možete otići na večeru, a njezina dva favorita su Ruths i Lyran Matbar, u kojima koriste kvalitetne namirnice iz lokalnog uzgoja. Osim toga, jako voli i restoran Mutantur, koji nudi jela iz cijelog svijeta, a restoran Riket također joj je odlično mjesto, s opširnom vinskom kartom.

Aster je, piše blogerica, super mjesto za piće i večeru nakon posla, kao i BISe, koji je restoran, koktel bar i vinski bar u jednom. Za one koji vole francusku kuhinju, ova blogerica preporučuje restoran Sauvage, restoran Asino ima najbolju tjesteninu, a kineska hrana odlična joj je u restoranu LU.

Za vegane ova blogerica preporučuje restoran RAU, a najbolja pizza je, piše ona, na dva mjesta - Mastio i 400 Grader. Najbolji burgeri su u Casual Street Foodu, a ljubitelji svježih namirnica, kaže ona, moraju posjetiti Västergatan. Krøl Bar nudi piva i snackove poput tacosa i quesadilla, a restoran Bar Kiosko podsjeća na neku grčku tavernu i nudi mediteranske specijalitete.

Za kraj - najbolji barovi u Malmöu 

Nakon cijelog dana i obilnog ručka i večere, valja otići i na piće, a ovo su neki barovi koje blogerica Madeline posebno voli. Care/Of odlično je mjesto za koktele, baš kao i Aster, koji je ujedno i restoran, a u samom centru grada smješten je još jedan odličan koktel bar, Liket.

Mikkeller Beer Garden nudi danska craft piva i otvoren je ljeti, a za ljubitelje tradicionalnog češkog piva (ali i hrane) tu su pivovare Pivo, otvorene na dvije lokacije u Malmöu. Madeline je izdvojila još jedno odlično mjesto s koktelima nadahnutima Korejom, a riječ je o koktel baru Gaji. 
 

Pročitajte više