Mamić poručio Hrvatskoj: Ne prodavajte maglu s intelektualizmom, ugledajte se na nogometaše

Foto: Hina

"VRLO SAM EMOTIVAN, čestitke momčadi na fantastičnom rezultatu i uspjehu. Odlično smo otvorili utakmicu, nakon toga smo je zamalo zatvorili na naš način. Ovo je veličanstven uspjeh i dopustite mi malu sebičnost - posvećujem ga mom tati." poručio je Zoran Mamić nakon druge pobjede Dinama nad Skenderbeuom u play-offu Lige prvaka za plasman u skupinu natjecanja.

Uspjeh je posvetio pokojnom ocu Josipu, koji je preminuo 2003.

Nakon pobjede otišli ste proslaviti s bratom Zdravkom?

"Samo smo se pogledali, zagrlili i čestitali jedan drugom."

Konačno publika nije zviždala prvih deset minuta?

"Još prije utakmice komentirali smo kako je atmosfera večeras bila neusporedivo pozitivnija nego do sada, a kada nas publika tako nosi, onda nam je lakše prebroditi nedaće koje su se dogodile tijekom utakmice. Kada te publika gurne, onda je to najjači adrenalin."

 

Liga prvaka se vratila na Maksimir!

Posted by Index Sport on 25. August 2015

 

 

Soudani je odigrao najbolju utakmicu otkako je u Dinamu?

"Njega je u Dinamo privukla mogućnost igranja u Ligi prvaka i sigurno je da je bio dodatno motiviran."

Ciljevi u skupini LP?

"Biti bolji nego što smo do sada bili. Siguran sam da će ova momčad nekoga dobro okrznuti u grupi."

Do kraja prijelaznog roka je šest dana. Hoće li momčad ostai na okupu ili postoje neke nemoralne ponude?

"Postoje neke jako dobre ponude, ali nijedan nije bila takva da bi nas okrenula naglavačke. Poznavajući izvršnog predsjednika, momčad će ostati na okupu."

Na kraju je Dinamov trener osjetio potrebu obratiti se onima koji siju negativizam oko Dinama, hrvatskog nogometa i sporta općenito:

"Zagrebačko Sveučilište nije niti među 500 u Europi, a Dinamo je među 32 najbolje momčadi na kontinentu, reprezentacije je u Top 10. Uspjesi koje u Europi postižu Dinamo, Rijeka, a nadam se da će prekosutra i Hajduk ući u skupinu Europa Lige, zaslužuju respekt. Ugledajmo se na nogometaše i ostale uspješne sportaše, a ne prodavajmo maglu s intelektualizmom."

 

Pročitajte više