Senzacija - Badr Hari na K-1 WGP Finalu u Zagrebu: "Bad Boy" zamijenio Edwardsa!

Foto: AFP

JEDAN od najboljih i najatraktivnijih kick boksača svijeta i daleko najveća svjetska kick boks zvijezda, Badr Hari, će nastupiti na K-1 WGP Finalu koje se održava u Zagrebu 15.ožujka.

Ovu senzacionalnu vijesti, koja će dati jednu sasvim novu dimenziju borilačkom spektaklu u hrvatskoj metropoli, Fight Site seznao je od glavnog producenta priredbe i čelnika Fight Channela, Orsata Zovka. Marokanac upada direktno u četvrtfinale Grand Prixa kao zamjena za Bena Edwardsa. To ujedno znači da ćemo Harija u prvom meču gledati protiv Azerbajdžanca Zabita Samedova, odnosno da će u slučaju prolaska u polufinale snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja Londt - Gerges. Hari i Samedov su već jednom odradili meč. Na K-1 WGP Final 16 priredbi iz 2009. Hari je nokautirao Samedova već nakon 2 minute i 15 sekundi pre runde.

Ne treba posebno naglašavati koliko dolazak ovako velike zvijezde znači za cijeli turnir. Hari je u profesionalnoj karijeri odradio 111 mečeva uz nevjerojatan score od 100 pobjeda i tek 11 poraza. Još impresivnije zvuči statistika njegovih nokauta; on naime čak 88% svojih pobjeda bilježi "uspavljivanjem protivnika". Taj mu je atraktivan i beskompromisan stil i donio milijune poklonika te vojsku obožavatelja diljem svijeta. Teško je pobrojati sva velika imena koja je pobijedio u bogatoj karijeri, no najveći su skalpovi zasigurno četverostruki K-1 WGP pobjednik Semmy Schilt, trostruki K-1 WGP pobjednik Peter Aerts, K-1, Dream i Strikeforce šampion Alistair Overeem te velikani poput Sefa, Feitose, Karaeva, Ignashova, Sakija, Silve, Leke, Zimmermana, Akhramenka, Slowinskog ili Grahama.

Pročitajte više