Atleticu derbi za Ligu prvaka: Sevillu potopio Grizou, kralj golova, asistencija i slobodnjaka

Foto: Getty Images/Guliver Image

ATLETICO - SEVILLA 3:1 u derbiju 28. kola La Lige. 

Atletico je ovom pobjedom izbacio Sevillu iz borbe za naslov, ali i napao njeno treće mjesto, koje jamči izravan ulazak u Ligu prvaka, dok četvrto, na kojem je s dva boda manje Atleti, znači kvalifikacije za LP.
Već u 2. minuti domaćinu se ozlijedio Šime Vrsaljko, a do prvog gola dolazi u 37. minuti, kada efikasni branič Diego Godino zabija na asistenciju Antoinea Griezmanna. Sjajno, Francuzu to je već 11. put ove sezone da je namjestio gol, čime je nadmašio učinak u prethodne dvije, kada je ukupno imao 10 dodavanja.
U 61. minuti Mercado ruši Gameira, a Griezmann iz slobodnjaka zabija 22. ovosezonski gol i već treći iz slobodnjaka. Grizou je ovim potvrdio da je i 2017. njegova godina, jer u zadnja dva i pol mjeseca, ako se zanemare penali, samo je Luis Suarez postigao više golova (14), od Griezmannovih 13. 

Koke je u 77. minuti potvrdio pobjedu Atletica, dok je Correa pet minuta prije kraja stigao tek uljepšati rezultat za Sevillu, koja je ovog tjedna doživjela dva teška poraza; ispadanje od Leicestera u LP i sada od Atletica, čime je otežala poziciju u Primeri. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više