ĐOKOVIĆ IZBAČEN S US OPENA

Becker: Ovo je najteži trenutak u Novakovom životu, odluka o izbacivanju je ispravna

Foto: EPA

BORIS BECKER smatra da je Novak Đoković doživio najteži udarac u karijeri izbacivanjem s US Opena.

Podsjetimo, prvi reket svijeta nenamjerno je lopticom u vrat pogodio sutkinju koja je potom pala na tlo i počela se gušiti.

Nakon desetak minuta vijećanja, suci su izbacili Đokovića i dodijelili prolaz Španjolcu Pablu Carrenu-Busti koji je u trenutku prekida vodio 6:5 nakon što je napravio break.

"U šoku sam, kao i svi. Novak i ja imamo zajedničku povijesti i obiteljski smo prijatelji. Ovo je vjerojatno najteži trenutak za njega u cijelom životu. Prekršio je pravilo, odluka je ispravna", rekao je slavni Nijemac za Eurosport.

Becker smatra da je Đoković pokazivao nervozu i ranije.

"Imao je nekoliko set lopti, ali je Carreno-Busta uvijek pronalazio način za osvajanje idućeg poena. Novaku se nije svidio drop shot koji je udario i tada je prvi put izgubio živce udarivši lopticu u stranu. Srećom, nema gledatelja, a Novak nekad ima običaj nabiti lopticu u tribine. Frustracije ključaju. Loptica je pogodila u vrat ženu, pala je i nije mogla disati. To nije bila Novakova namjera, nije je htio pogoditi, ali to je uradio i takva su pravila. Pojavili su se suci i imali su samo jedan izbor", smatra Becker pa zaključuje:

"Najveća zvijezda US Opena napustila je turnir teškom odlukom. Đoković je bio u formi, možda i najboljoj ikada, neporažen je bio ove godine i na putu da osvoji 18. Grand Slam. Od toga sad nema ništa i mora ići kući. Točno je znao da je napravio grešku, to je sport, odluka je ispravna, ali Novak je sportaš snažnog karaktera i vratit će se."

Pročitajte više