Brazilcima zabranjeno nastupati u dresovima s obilježjem nacionalnog saveza

BRAZILSKA nogometna reprezentacija morat će promijeniti dres u kojem igraju na Olimpijskim igrama, budući da pravila Međunarodnog olimpijskog odbora zabranjuju isticanje obilježja Saveza.

Budući da sponzor nogometne reprezentacije Brazila, Nike, nije sa dresa uklonio spornu oznaku, to će morati napraviti sada i poslati svojim štićenicima novu garnituru dresova.

“Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza, Ricardo Teixeira, prihvatio je naputak Brazilskog olimpijskog odbora, jer bi u suprotnom to moglo utjecati na organizaciju Olimpijskih igara 2016. godina, koju Brazil želi”, piše u priopćenju poslanom iz Brazilskog nogometnog saveza.

Zanimljivo je da nogometaše Brazila oblači Nike, no to nije slučaj i s ostalim brazilskim reprezentacijama na Olimpijskim igrama, budući da tu čast obnaša Olympikus.

Brazilci u Kini traže put prema prvom nogometnom zlatu na Igrama. Za sada imaju dva srebra (1984., 1988.) i broncu (1996.).

"Ponosni smo na naš dres, no ukoliko on šteti izgledima Brazila da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2016. godine, moramo to shvatiti i prihvatiti", kazao je Ronaldinho.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više