Pletikosa na golu protiv Brazila i Španjolske

NAKON treninga na travnjaku stadiona u Ženevi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar razriješio je posljednju dvojbu uoči pripremnog susreta sa Španjolskom - na vratima će večeras, ali i protiv naših suparnika u skupini na SP, biti Stipe Pletikosa.

Dvojba koja je mučila izbornika, stručni stožer, ali i cijeli nogometni puk, tako je razrješena davanjem povjerenja i "jedinice" splitskoj hobotnici. "Izbornik mi je ukazao veliku čast i opravdati ću povjerenje", presretan je bio Pletikosa .

"Prvih 60 minuta ogleda protiv Španjolske igrat će momčad koja će nastupiti i protiv Brazila," najavio je hrvatski strateg, te izdiktirao početnu jedanaestoricu - Pletikosa, Šimić, Robert Kovač, Šimunić, Srna, Tudor, Niko Kovač, Babić, Niko Kranjčar, Pršo i Klasnić. Pletikosa je tako dobio prednost pred Tomislavom Butinom.

"Utakmica protiv Španjolske biti će pravi ispit ove reprezentacije. Španjolci su posebno jaki u veznoj liniji, no uvjeren sam da smo i mi jednako kvalitetni," dodao je Kranjčar.

Jedna od glavnih uzdanica "Vatrenih" u dvoboju protiv "Crvene furije" biti će Ivan Klasnić. Junak utakmice protiv Austrije u preostalim pripremnim utakmicama nije se previše iskazao.

"Naša najveća snaga je zajedništvo. Nakon napornih priprema u usponu smo forme i pravo lice pokazat ćemo kada započne turnir," poručio je napadač Werdera.

Index.hr/Hina

Pročitajte više