Sigurdsson: Nisam zadovoljan napadom. Protiv Danske smo autsajderi

Foto: Marcus Brandt/PIXSELL

HRVATSKI rukometaši pobijedili su Argentinu 20:19 u drugom susretu jakog prijateljskog turnira u Oslu pod nazivom Gjensidige Cup. Podsjetimo, Hrvatska je u prvoj utakmici doživjela uvjerljiv poraz od domaćina Norveške (32:26), no u drugom je slavila nad prvacima Južne Amerike.

Momčad izbornika Dagura Sigurdssona slabo je ušla u utakmicu. Argentinci su imali prednost 5:1, a prvi pogodak Hrvatske zabio je Ivan Martinović nakon više od šest minuta igre. Hrvatska je potom podigla razinu igre te došla do izjednačenja, pa na poluvrijeme otišla i s jednim pogotkom prednosti.

Sigurdssonovi izabranici u drugom su poluvremenu povećali vodstvo i na četiri pogotka, no Argentinci su se u završnici vratili, smanjivši na samo jedan gol zaostatka. U napetoj završnici Hrvatska je ipak zadržala minimalnu prednost i došla do prve pobjede na turniru. Najbolji pojedinci Hrvatske bili su Ivan Martinović s osam pogodaka i golman Matej Mandić s 20 obrana.

Sigurdsson: Protiv Danske smo autsajderi

Nakon utakmice izbornik Sigurdsson je izjavio: "Očekivali smo Argentinu u ovakvom izdanju. Fizički su jako snažni, imaju dobru obranu i vratare, ali nisam baš zadovoljan našom igrom u napadu. Obrana i vratari su bili jako dobri, ovo je bila zaslužena pobjeda. Izborili smo je u teškom trenutku. Pokušavam rotirati, vidjeti kako će momčad izgledati na ljeto. Možda ima previše promjena, igrači nemaju puno vremena na terenu. Teško je igračima, ali to moram učiniti na ovakvom turniru. No zadovoljan sam pobjedom i borbenošću."

Komentirao je da su ovakvi turniri odlična priprema za Olimpijske igre: "Olimpijske igre su ovakav turnir, imamo pet utakmica u devet dana. Ovo je teško fizički, za koncentraciju, nije jednostavno. Imamo tri ozlijeđena igrača, ali moramo se boriti do kraja. U posljednjem susretu igramo protiv Danske koja je među top momčadima svijeta. Mi smo autsajderi, ali idemo nešto pokušati naučiti i kontrolirati utakmicu. Možemo nešto naučiti od Argentine, kako ostati u utakmici do kraja."

 

Pročitajte više