Bandić čestitao Kurban-bajram: Neka vas ovaj blagdan potakne na dobra i plemenita djela

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić uputio je, u povodu središnjega islamskog blagdana Kurban-bajrama, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u RH muftiji Aziz ef. Hasanoviću i građanima islamske vjeroispovijesti čestitku sljedećeg sadržaja:

"Povodom središnjega islamskog blagdana svim muslimanima i Bošnjacima islamske vjeroispovijesti u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj – od srca čestitam Kurban-bajram, sa željom da ga provedu u miru i radosti, u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu.

Neka vas ovaj blagdan, kao simbol žrtvovanja i ljudske solidarnosti, potakne na dobra i plemenita djela prema bližnjima, prema našim sugrađanima i prema svim ljudima dobre volje. Jer, bez obzira na svjetonazorsku, vjersku ili nacionalnu pripadnost, svi smo mi pozvani (bogoljubljem i čovjekoljubljem) i (su)odgovorni za izgradnju pravednije i bolje društvene zajednice, našeg zajedničkog grada Zagreba posebno.

Vama osobno, ef. Hasanoviću, i cijelom Mešihatu, zahvaljujem na svemu što činite na jačanju međusobnog povjerenja i još plodonosnijoj suradnji između IVZ-a i Grada Zagreba.

S izrazima zahvalnosti i poštovanja.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUM!"
, stoji u čestitci Milana Bandića.

Pročitajte više