State Department Singapur smjestio u Maleziju, državu od koje se 1965. odvojio

Foto: Hina/EPA, Screenshot: Google Maps

STATE Department zabunom je Singapur geografski smjestio u susjednu Maleziju u priopćenju objavljenom u povodu summita SAD - Sjeverna Koreja te objavio informaciju na svojim internetskim stranicama, pokrenuvši lavinu sarkastičnih komentara korisnika društvenih mreža. 

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong-un u utorak su se sastali na povijesnom summitu u hotelu u gradu-državi Singapuru. 

Pogreška je nastala u prijepisu brifinga američkoga državnog tajnika Mikea Pompea od ponedjeljka. U priopćenju je navedeno da su se dvojica čelnika sastala "u hotelu JW Marriott, Singapur, Malezija". Pogreška je kasnije ispravljena.

"Dakle, američki State Dept. još uvijek misli da je Singapur u Maleziji", napisao je jedan korisnik Twittera. 

Otok Singapur nekoć je bio dio Malezije, no do razdvajanja je došlo 1965. godine, a diplomatski i gospodarski odnosi između dviju država godinama su bili iznimno loši.

"Planira li Trump uskoro pridonijeti ponovnom malezijsko-singapurskom ujedinjenju?" zapitao se drugi korisnik Twittera. Pogrešku je na Facebook stranici objavio i malezijski list Star pod naslovom "Kako istodobno uvrijediti Singapurce i Malezijce?"

Objava je podijeljena gotovo 700 puta, a ispod nje se našlo 300 komentara.

Jedan od najboljih je bio onaj Jimija Leonga koji je napisao: "SAD se mora vratiti u osnovnu školu."

Pročitajte više