Uhićen mladić koji je na Thompsonovom koncertu vikao "Za dom spremni"

"POLICIJA je drugog dana koncerta Marka Perkovića Thompsona u Pazinu uhitila 21-godišnjeg M. A. iz Pule, zbog toga što je u dvorani uzvikivao 'Za dom spremni', a i dizao je ruku u zrak uz ustaški pozdrav", potvrdio je danas načelnik Odjela javnog reda PU Istarske Dalibor Gregov pred novinarima govoreći o sigurnosti za vrijeme Thompsonovih koncerata.

Završio na psihijatriji?

Naime, pojasnio je kako je mladić bio pod evidentnim utjecajem alkohola, a s obzirom na to da je često mijenjao raspoloženja upućen je na psihijatrijski odjel pulske Opće bolnice. Dva dana nakon prvog koncerta u Pazinu, koji je obilježen uzvicima "Ubij Kajina", policija još uvijek nije utvrdila što je točno gomila izvikivala. 

"Policija je poduzimala sve mjere iz svoje nadležnosti. Obavljali su foto i video nadzor te se materijali pregledavaju. Do sada je dio materijala pregledan te je utvrđeno da su skupine i pojedinci uzvikivali parole i skandirali. Nakon obrade, policija će dati još informacija. Tijekom koncerta policija nije vidjela da je isticano ustaško znakovlje", navodi se u izvješću policije u kojemu se još ističe kako je dosad na dva Thompsonova koncerta zabilježeno četiri manja narušavanja javnog reda i mira. 

U miru

No, opća ocjena istarske policije je kako su koncerti protekli u miru, bez velikih incidenata kao i bez pirotehnike i ustaških znakovlja i simbola.

Gregovor je na kraju odgovarajući na novinarsko pitanje potvrdio kako saborski zastupnik Damir Kajin zbog prijetnji vezanih za Thompsonov koncert nije tražio policijsku zaštitu. 

M.M.
Foto:Pixsell

Pročitajte više