Jedan je zaradio više love, ali drugi ima više Oscara - tko je bolji glumac?

Foto: Profimedia

TKO JE bolji glumac, Will Smith ili Denzel Washington? Ne sumnjamo da i vi imate mišljenje, a rasprava o tome na internetu traje već dugo. Čak su i novinari svojedobno pitali Washingtona za mišljenje. "On ima mnogo više novca od mene", šaljivo je odgovorio ovaj.

Sad kad će se njih dvojica suočiti na dodjeli Oscara, jer su nominirani u istoj kategoriji, ponovno se pojavilo to pitanje. Za početak valja pogledati koliko su uspjeha dosad imali na dodjeli godišnje nagrade Akademije filmskih umijeća i znanja.

Smith je ranije nominiran za filmove Ali iz 2002. godine i The Pursuit of Happiness iz 2007. godine. Kipić, unatoč tome, nije odnio nijednom. Ove godine nominiran je za film The King Richard.

Washington je imao brojne nominacije u više kategorija, a kući je odnio dva kipića, za Training Day i Glory. Ove godine nominiran je za ulogu u The Tragedy of Macbeth.

Kad se usporede nominacije i osvojeni Oscari, jasno je zašto se velik broj komentatora odlučio za Washingtona u ovoj debati. No u Smithovu obranu, on se više posvetio showbusinessu, a pisalo se i da želi postati najveća filmska zvijezda na svijetu, pa mu nagrade nisu bile toliko bitne. S druge strane, Washington je pažljivo birao uloge i, kako je to opisao Michael B. Jordan, usavršavao se kao glumac za glavne uloge.

Pročitajte više