U ovim filmskim klasicima svi će uživati, savršeni su za gledanje na Božić

Screenshot: Youtube

BOŽIĆ je sve bliže, a tako i dragocjeni trenuci kada se opuštamo uz obitelj. Ako planirate Božić provesti kod kuće, pod dekom i s omiljenim pićem u ruci, donosimo vam nekoliko odličnih prijedloga za filmove koje možete pogledati.

Edward Škaroruki (1990.)

Jedan od najpoznatijih klasika iz prošlog stoljeća Edward Škaroruki okupio je poznata glumačka imena u odličnom filmu. Vincent Price u njemu glumi Izumitelja, koji je napravio nježnog Edwarda (Johnny Depp). No Izumitelj umire prije nego što uspije dovršiti sastavljanje Edwarda i ostavlja ga neobičnog izgleda s oštricama škara umjesto ruku. 

Napuštenog Edwarda pronalazi prodavačica Peg (Dianne Wiest) i vodi ga kući, gdje se on zaljubljuje u Peginu kćer Kim (Winona Ryder). Međutim, unatoč njegovoj dobroti i umjetničkom talentu, Edward je zbog svog neobičnog izgleda odbačen od društva.

Sam u kući (1990.)

Trebate li nakratko pobjeći od obitelji tijekom blagdana, mogli biste večer provesti uz ovaj omiljeni božićni film iz 1990. godine. Pratite priču Kevina McCallistera, koji spletom okolnosti ostaje sam kod kuće, koju mora obraniti od ne tako spretnih Mokrih bandita. Ova komedija prikazuje pravi duh Božića, podiže atmosferu i pravi je pogodak za gledanje na sam Božić.

Cmok cmok, bang bang (2005.)

Ako želite na Božić pogledati malo drugačiji film, svakako pogledajte Kiss Kiss, Bang Bang. Sitan lopov (Robert Downey Jr.), koji se predstavlja kao glumac, dolazi u Los Angeles na neobičnu audiciju i pronađe se usred istrage ubojstva sa svojom srednjoškolskom curom iz snova i detektivom koji ga je trenirao za njegovu nadolazeću ulogu. 

Gremlini (1984.)

Postoje tri pravila za pravilnu brigu o mogwaijima: držite ih podalje od sunčeve svjetlosti, nemojte ih smočiti i ne dopustite im da jedu nakon ponoći. Kad se pravila ne poštuju, slatki mogwaji pretvaraju se u prava zločesta čudovišta, koja uništavaju sve čega se dohvate. Upravo su to doživjeli stanovnici Kingston Fallsa nakon što su Gremlini postali njihova najgora noćna mora.

Ponovno ljubav (2003.)

Mnogima omiljeni božićni film Ponovno ljubav prikazuje živote osam vrlo različitih parova koji se suočavaju s različitim situacijama u ljubavnim, ali i drugim aspektima života. Mnogi od njih su međusobno povezani kako obiteljskim, tako i prijateljskim vezama, a sve se odvija u čarobnoj Engleskoj.

Umri muški (1988.)

Mnogi ljudi će reći da Božić nije Božić bez Umri muški. U filmu njujorški policajac John McClane (Bruce Willis) posjećuje svoju ženu (Bonnie Bedelia) i dvije kćeri na Badnjak. Njihovo veselje prekida skupina terorista, koji ulaze u ekskluzivni neboder i kao taoce uzimaju sve koji se nalaze u njemu. McClane ubrzo shvaća da nitko osim njega ne može spasiti taoce, a onda kreće suočavanje s negativcima.

Najluđi Božić (1989.)

Božićno je vrijeme, a obitelj Griswold priprema se za obiteljsko sezonsko slavlje. No Clarku, njegovoj ženi Ellen i njihovoj djeci stvari nikako ne idu po planu. Clarkovu lošu sreću pogoršavaju njegovi neugodni i nenajavljeni obiteljski gosti, ali on sve to trpi tješeći se da mu uskoro stiže zasluženi božićni bonus nakon kojeg će sve biti dobro.

Trgovina iza ugla (1940.)

U trgovini Matuschek and Company u Budimpešti neženja Alfred Kralik najbolji je i najiskusniji prodavač. Kada simpatična Klara traži posao prodavačice, šef Matuschek je zaposli, ali ona i Alfred nikako da kliknu. Usamljeni Alfred dopisuje se sa ženom koju nikad nije upoznao, ali misli da će se njome oženiti. Spletom okolnosti otkrije da je njegova tajanstvena žena Klara te smišlja plan kako da je zavede.

Vilenjak (2003.)

Priča prati Buddyja koji odlazi u New York kako bi upoznao svog biološkog oca, a na tom putovanju događaju mu se svakakve neočekivane situacije. Vilenjak je moderni božićni klasik i savršen filmski izbor za obitelj koja se želi smijati i uživati u božićnom duhu. 

Predbožićna noćna mora Tima Burtona (1993.)

Jacku Skellingtonu, kralju bundeve iz grada Noći vještica, dosadno je raditi istu stvar svake godine za Noć vještica. Jednog dana slučajno naleti na Božićni grad i toliko ga zanese ideja o Božiću da pokušava nagovoriti šišmiše, duhove i gobline, koji žive u gradu Noći vještica, da mu pomognu upriličiti Božić umjesto Noći vještica.

Pročitajte više