Odbačena Šuprahina prijava protiv Vučevića, postupak Sharbini - Ugarković na čekanju

Foto: Hina

U ČETVRTAK je u Zagrebu održana sjednica Disciplinske komisije HNS-a pod presjedanjem predsjednika iste Saše Pavličića.
 
Na dnevnom redu Komisije bilo je više predmeta, no dva su posebno zanimljiva javnosti. 
Alojzije Šupraha, sad već bivši šef Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, tražio je od HNS-a pokretanje disciplinskog postupka protiv sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, tj. pravomoćne presude za udaranje susjeda. 
 
Naime, Vučević se još 2008 sukobio sa svojim susjedom Brajevićem oko spora zbog nekakvog zidića. Presuđeno je da ga je Vučević udario, no Vučević presudu negira i tvrdi da nije bilo tako. Poveo je parnicu za naknadu štete, a s druge strane su sinovi pokojnog Brajevića koji također traže novčanu satisfakciju zbog ozljeda koje su nanesene njegovom ocu. Suđenje je završeno presudom od dva mjeseca zatvora uvjetno s rokom kušnje od godine dana, a Šupraha, kojem su sudili na Prekršajnom sudu zbog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića, smatra da Vučeviću zbog toga nema mjesta u hrvatskom nogometu.
Šuprahina prijava odbačena zbog promašenosti roka
 
Kako je presuda Vučeviću postala pravomoćna, a u međuvremenu nastupila je zastara spomenutog predmeta, Pavličiću nije preostalo ništa nego da odbaci Šuprahinu prijavu zbog promašenog roka.
 
Sharbinijev slučaj prekinut dok svoje rješenje ne donese Županijski sud u Zagrebu
 
Također, Index doznaje da je Pavličić i prekinuo postupak koji je vodio Sanjin Ugarković protiv Anasa Sharbinija. Arbitražni sud HNS-a je presudio je da je nogometaš Rijeke dužan bivšem menadžeru 36 tisuća eura. Kako Sharbini nije platio navedeni iznos Ugarkoviću ovaj ga je prijavio Disciplinskoj komisiji i nogometašu je prijetila suspenzija. Međutim, Sharbini  je podnio tužbu Županijskom sudu u Zagrebu zbog poništaja pravorijeka Arbitraže. Naime, osnova na koju se pozvao Sharbini bila je nenadležnost HNS-a u ovom postupku.
 
Po sili zakona, Pavličić je morao prekinuti postupak protiv Sharbinija sve dok Županijski sud ne donese svoje rješenje.
 

Pročitajte više