"Izbornik nije napastvovao kuharicu": Argentinski nogometni savez demantirao seks skandal

Foto: EPA / Alberto Estevez

ARGENTINU potresa skandal neposredno prije Svjetskog prvenstva.

Gabriel Anello, novinar koji je prije Copa Americe optužio Ezequiela Lavezzija da je u kampu pušio travu, objavio je da je sada, na pripremama za SP, izbornik Jorge Sampaoli u kampu reprezentacije seksualno napastovao kuharicu.

Ona je to odmah prijavila, ali joj je argentinski savez dao novac da šuti i da se priča zataška. Slučaj je nepotvrđen kao i spomenuti incident s Lavezzijem nakon kojeg je Anellu zabranjen pristup reprezentaciji. On je u svojoj emisiji "Super Mitre Deportivo" tvrdio da je priča istinita, ali ni ovaj put nije imao čvrste dokaze. Međutim, društvenim mrežama i WhatsAppom kruži navodna prijava napadnute žene.

Argentinski mediji odmah su se bacili na traženje identiteta kuharice koja je nakon Anellove objave netragom nestala. Odmah su krenule medijske špekulacije da bi Sampaoli zbog ovoga mogao dobiti otkaz i to čak prije početka SP-a koje Argentina otvara 15. lipnja protiv Islanda.

Ali, Claudio Tapia, predsjednik Argentinskog nogometnog saveza, stao je na izbornikovu stranu: "Vjerujem u njegovo poštenje i znam kakva je osoba. To što se o njemu priča su laži, zlonamjerne nepostojeće izmišljotine, kao što je i ona da sam ga već otpustio zbog tog napastovanja. Ne mogu vjerovati da se u javnost puštaju takve priče, bez da oni koji to rade promisle što tako rade obiteljima onih o kojima pišu."

Sampaoli razmišlja o tužbi protiv novinara koji je napisao da je seksualni predator. 

Pročitajte više