ZASJENIO MESSIJA Novi Henry od 120 milijuna eura novi je rekorder Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDAN od najtalentiranijih napadača na svijetu nastavlja rušiti stare i postavljati nove rekorde. Naravno, u pitanju je fantastični Kylian Mbappe, koji je zabio prvi gol protiv Borussije Dortmund u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka i time postao dio povijesti natjecanja. 

Novi Henry je već u 3. minuti zabio nakon što je Burki odbio udarac Mendyja. Time je 18-godišnji francuski napadač peti put pogodio u Ligi prvaka i postao najmlađi igrač kojemu je to uspjelo. 

Zanimljivo, on je pet golova zabio s 18 godina, i to sve u nokaut fazi natjecanja, a najmlađi koji je to napravio nakon njega je Lionel Messi. Zvijezdi Barcelone to je uspjelo s 21. godinom. 

Podsjetimo, Mbappe je prvi gol zabio u osmini finala protiv Manchester Cityja na Etihadu, a momčadi Pepa Guardiole zatresao je mrežu i u uzvratu. Također, sjajnu seriju nastavio je s dva gola protiv Borussije Dortmund u prvom dvoboju četvrtfinala, a do petog gola stigao je već večeras, te trenutačno dijeli četvrto mjesto na ljestvici strijelaca u Ligi prvaka, zajedno s Aguerom, Benzemom, Falcaom i Griezmannom. 

No, tu nije kraj. Nevjerojatni igrač, čija je cijena već sada 120 milijuna eura, u posljednjih 16 utakmica zabio je isto toliko golova za Monaco ove sezone. 

Pročitajte više