Županijsko poglavarstvo o makarskom i splitskom otpadu

ČLANOVE Poglavarstva Splitsko dalmatinske županije pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša Tomislav Mihotić danas je izvijestio da je u Ministarstvu zaštite okoliše postignut dogovor po kojemu bi zbrinjavanje otpada na makarskom i splitskom području trebalo riješiti u sklopu koncepta rješavanja otpada na razini Hrvatske tako što bi se izgradilo 8 do 10 centara za zbrinjavanje otpada, a do tada bi se, uz potporu Ministarstva, sanirala postojeća odlagališta.

Odlagalište otpada u Podgori, gdje su mještani prije nešto više od mjesec dana blokirali pristup, a kamo se odvozio otpad s cijele Makarske rivijere, također će se hitno sanirati uz ostavljanje mogućnosti za odlaganje i zbrinjavanje otpada do cjelovitog rješenja i u dogovoru s mjesnima vlastima i mještanima. Županijsko je poglavarstvo, kazao je Mihotić, rebalansom proračuna već osiguralo novac za sanaciju tog odlagališta.

Od makarskog gradonačelnika Ante Novaka telefonski se doznaje da je Poglavarstvo toga grada pronašlo drugo privremeno rješenje za odvoz otpada, no prije sutrašnje sjednice Poglavarstva nije htio otkriti lokaciju. Rekao je da su postigli sporazum s jednom općinom i time zasad riješili odvoz otpada iz Makarske koja je više od mjesec dana zatrpana smećem.

(Hina) dstr vkn

Pročitajte više