Ako vam nije dosta blagdanskih filmova, danas je na Netflix stigao Sam u kući

Screenshot: YouTube

Iako su blagdani debelo iza nas, na Netflix je danas stigla kolekcija Sam u kući, odnosno prvi i drugi film o avanturama Kevina McCallistera.

Sam u kući 1 je film iz 1990. u kojem osmogodišnji Kevin greškom ostaje sam kod kuće i mora braniti svoj dom od provalnika na Badnjak. Glavne uloge imaju Macaulay Culkin, Joe Pesci i Daniel Stern. Proglašen je najpopularnijim božićnim filmom svih vremena.

 

Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku snimljen je 1992. godine. Godinu dana nakon događaja iz prvog filma, obitelj McCallister ponovno se priprema za božićno putovanje, ovog puta u Miami. No, Kevinu se to ne sviđa zbog tropske klime i nedostatka božićnog drvca. Obitelj ponovno zaspe, ali ovog puta ne zaboravi Kevina. Međutim, Kevin na trenutak zastane u zračnoj luci i uđe u krivi zrakoplov, slijedeći čovjeka koji jako nalikuje njegovom ocu.

Po dolasku u New York, Kevin uzima sobu u hotelu pomoću očeve kreditne kartice. Obilazi New York i upada u ruke svojih bivših neprijatelja, Harryja i Marva, koji su nedavno pobjegli iz zatvora.

 

Pročitajte više