Nicolas Cage otkrio koji film njegovog strica Francisa Forda Coppole mu je najdraži

Foto: EPA

UNATOČ činjenici da je rođen u obitelji poznatih filmaša, kojoj pripadaju i Francis Ford Coppola i Sofia Coppola, Nicolas Kim Coppola je morao dati sve od sebe kako bi si u 80-ima izgradio glumačku karijeru. Glumački debi je imao u tinejdžerskoj komediji Zlatno doba u Ridgemontu iz 1982. godine, nakon koje je počeo nastupati pod pseudonimom Nicolas Cage kako bi ga ljudi prestali povezivati s njegovom obitelji.

Glumac se tijekom jednog intervjua prisjetio kako mu je prezime Coppola na početku karijere ponekad znalo zadavati probleme. Tijekom snimanja Zlatnog doba u Ridgemontu kolege su mu znali govoriti: "Volim miris Nicolasa ujutro" i slične stvari, aludirajući na film njegovog strica Francisa Forda Coppole Apokalipsa sada, u kojem možemo čuti poznati citat "Volim miris napalma ujutro". Cagea su takvi komentari ometali u radu pa je odlučio promijeniti prezime. 

No, uz Apokalipsu sada glumac veže i ugodna sjećanja. Prema Far Out Magazineu, to mu je najdraži film njegovog strica. 

"Vidio sam Apokalipsu sada sa svima ostalima, što znači da su tamo bili Marlon Brando, moj stric, Dennis Hopper, Marc Marrie… Zapravo, mislim da Marrie nije bio tamo, ali bili su ostali", prisjetio se Cage tijekom intervjua za Rotten Tomatoes. "Gledali smo film prvi put, a ja sam tada imao možda 12 ili 13 godina, ne sjećam se točno, ali taj film me naprosto oduševio."

"Mislim da do tada nije postojao takav film, s tim sekvencama u helikopteru, a Brandova izvedba s Dennisom Hopperom je bila… Mislim, Brando je stvarno dao sve od sebe za tu ulogu, i to je imalo velik utjecaj na odluke koje sam kasnije donosio", dodao je glumac.  

Pročitajte više