Grčka je zadnji put 3:0 pobijedila ekipu jaču od Gibraltara prije devet godina

Foto: Guliver Image/Getty Images

GRČKA teško zabija i jedan gol, a kamoli tri - koliko joj najmanje treba za prolazak na Svjetsko prvenstvo u dokvalifikacijama protiv Hrvatske. Grci će otići u Rusiju s tri postignuta pogotka u nedjelju u Pireju ako Hrvatska, koja je u prvoj utakmici slavila 4:1, ne postigne niti jedan gol. Rezultat 4:1 u uzvratu vodi u produžetke, a svaka druga pobjeda Grčke s tri gola razlike vodi Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo.
 
A da se Grci muče u ofenzivi vidjeli smo na Maksimiru, gdje su tek dvaput zaprijetili. Mučenje grčke reprezentacije pred suparničkim golom pokazuje i statistika...
 
Ako ne računamo utakmice sa slabašnim Gibraltarom (pobjede 4:0 i 4:1 u ovim kvalifikacijama), Grčka je posljednji put rezultatom potrebnim za prolazak slavila davne 2008. godine. Tada je pred svojim navijačima 3:0 pobijedila Moldaviju.
 

 
Iste godine istim rezultatom u gostima je pobijedila Luksemburg, a godinu ranije Maltu rezultatom 5:0. Gibraltar, Moldavija, Luksemburg, Malta... Te reprezentacije su puno, puno slabije od one koju Grčku čeka u nedjelju.
 
U posljednjih 20 godina Grci su 3:0 pobijedili Sloveniju, BiH 3:0 i 4:0, a protiv reprezentacija iz europskog vrha nisu bili ni blizu takvih pobjeda. To dovoljno govori koliko je Hrvatska blizu Rusije...
 

Pročitajte više