Scolari: Zakazao sam i nisam ispunio cilj!

LUIS FELIPE SCOLARI, izbornik portugalskih nogometaša, preuzeo je odgovornost za poraz u četvrtfinalu Eura protiv Njemačke 3:2.

"Vrlo sam razočaran i frustriran. Zakazao sam, nisam ispunio cilj koji je pred mene postavio Portugalski nogometni savez, a to je plasman u polufinale. Njemačka je u ključnim trenucima četvrtfinalne utakmice bila bolja", priznao je Scolari.

Brazilski stručnjak je vodio Portugal do finala Eura 2004. u njihovoj zemlji, u kojem ih je šokirala Grčka, te do polufinala Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, u kojem su morali čestitati Francuzima. Ovoga puta Scolari s Portugalom nije izborio plasman među četiri najbolje momčadi na velikom natjecanju:

"Uzrujan sam, jer vjerujem da Portugal ima kvalitetu za polufinale. No, napravili smo neke pogreške zbog kojih smo ostali bez očekivanog rezultata. Gledajući općenito, zadovoljan sam predstavama igrača na ovom Europskom prvenstvu i ponosan na svoju momčad", podvukao je Scolari koji napušta mjesto izbornika Portugala te preuzima "vruće" trenersko mjesto u Chelseaju.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više