Video: Furija se spasila nakon dva gola minusa u Skopju, Bosna poražena na Koševu

ČETIRI furiozne minute bile su dovoljne španjolskoj nogometnoj reprezentaciji da obriše blijed dojam prvoga poluvremena i u Skopju svlada domaću reprezentaciju Makedonije 3-2.

Nakon prvih 45 minuta igre Španjolska je napokon izgledala kao ranjiva momčad, a sve je najbolje znao iskoristi Goran Pandev strijelac dva gola kojima je domaćin na odmor otišao s 2-0. Pogodio je napadač Lazija u 8. i 33. minuti susreta.

Ipak, početkom drugoga dijela, točnije u razmaku od 51. do 55. minute Fernando Torres (glavom), Gerard Pique (iz odbijanca) i Albert Riera postižu pogotke i odvode “furiju” do slavlja.

Dodajmo da su svi španjolski nogometaši istrčali na travnjak u crvenim majicama s brojem 21 i prezimenom Espanyolovog tragično preminulog kapetana Daniela Jarquea. Nakon minute šutnje preobukli su se u dresove.


Remi Švicaraca i Talijana

Švicarska i Italija odigrali su bez pobjednika i golova u Baselu u utakmici u kojoj su najbolji igrači talijanske reprezentacije bili debitanti Domenico Criscito i Claudio Marschisio. Švicarska je imala veliku priliku za pobjedu netom prije poluvremena, ali je udarac Tranquilla Barnette zaustavila vratnica.

Kažimo da je u ovoj utakmici kapetan "azzurra" Fabio Cannavaro odigrao svoju 127. utakmicu u reprezentativnom dresu i tako potukao rekord po broju nastupa (126) koji je dosad odigrao Paolo Maldini. Također je zanimljivo da je ovo bila treća utakmica zaredom u kojima talijanska reprezentacija nije uspjela zabiti pogodak.

Poraz Bosne na Koševu

Od ostalih utakmica spomenimo domaći poraz Bosne i Hercegovine od Irana na Koševu 3-2, kao i gostujuću pobjedu Portugala kod Lihtenštajna 3-0. Momčad Ćire Blaževića vodila je dvama golovima Edina Džeke do 65. minute, ali je tada u razmaku od 79. do 90. minute primila čak tri gola i tako nije uspjela doći do pobjede nad Iranom ni u petom međusobnom dvoboju.

Portugal je dvama golovima Huga Almeide i jednim Raula Meiralesa pobijedio Lihtenštajn u Vaduzu u utakmici koju je radi gripe propustio najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo. Kako je utakmica bila riješena već nakon pola sata igre, Portugal je u nastavku odigrao u nižoj brzini, a njihov je izbornik Carlos Queiroz imao priliku isprobati razne taktičke varijante za važne predstojeće kvalifikacijske utakmice za SP protiv Danske i Mađarske koje se igraju sljedećeg mjeseca.

Pročitajte više