Deadpool 3 neće štedjeti na krvoproliću, redatelj ga uspoređuje s poznatom komedijom

Screenshot: YouTube

JEDAN od najočekivanijih filmova sljedeće godine trenutno je na pauzi od snimanja zbog štrajka scenarista i glumaca.

Ryan Reynolds vraća se kao Deadpool u trećem dijelu istoimenog filma, ovog puta u tandemu s Hughom Jackmanom. Iako se Jackman u filmu Logan oprostio od legendarne uloge Wolverinea, dugogodišnji pritisak fanova i Reynoldsa urodio je plodom te će se glumac još jednom vratiti u svoju najpoznatiju ulogu.

Poznavajući karakteristike Deadpoola i Wolverinea, bilo je za očekivati da film bude izuzetno krvav. Međutim, postojao je i strah među obožavateljima ovih likova, prvenstveno zbog dolaska u Marvelov filmski svijet. Javna je tajna da se Disney, pod čijim je okriljem Marvel Studios, ne libi ublažiti količinu i prikaz nasilja u svojim filmovima.

Međutim, predsjednik Marvel Studiosa Kevin Feige primirio je fanove kazavši da će Deadpool 3 imati ocjenu R prilikom izlaska. To sve dodatno je potvrdio i redatelj filma Shawn Levy, koji tvrdi da će film ostati vjeran svojem DNK.

"Nisam se namjeravao uplitati u DNK franšize. Naš film je sirov, odvažan, ima visoku ocjenu R i jako smo se potrudili da ga ne snimamo na zvučnim pozornicama s digitalnim okruženjem", tvrdi Levy.

Snimljeno je pola filma

Kako je poznato da Deadpool ima crni humor i voli se šaliti, jasno je da mu možemo dodijeliti i status komedije. Upravo zato, kao inspiracija za ovaj film Levyju je poslužila legendarna komedija Avioni, vlakovi i automobili sa Steveom Martinom i Johnom Candyjem u glavnim ulogama.

"Željeli smo nešto prizemljeno, stvarno. Kad stavite Hugha Jackmana u njegov ikonski lik, s Ryanom Reynoldsom u njegovom ikonskom liku, to vam je kao da ste dobili potomka Ponoćne utrke, 48 sati te Aviona, vlakova i automobila. Više nego da je potomak Ima li pilota u avionu?", tvrdi kanadski redatelj.

Levy je još dodao da je Deadpool 3 napola snimljen i da će nastaviti s produkcijom čim završi štrajk u Hollywoodu. Deadpool 3 je prvotno bio planiran za rujan 2024. godine, zatim je prebačen na studeni, da bi na kraju datum pao na 3. svibnja iste godine. Glavne uloge u filmu igraju Ryan Reynolds i Hugh Jackman.

Također, ulozi Elektre trebala bi se vratiti Jennifer Garner, dok glasine kruže da će se u filmu pojaviti i Magneto Iana McKellena te Profesor X Patricka Stewarta.

Pročitajte više