Objavljena je scena koju nismo vidjeli u Igrama gladi, fanovi se pitaju zašto

KADA pomislite na filmove iz ranih 2010-ih, sigurno vam na pamet padaju Igre gladi. Između 2012. i 2015. objavljena su četiri filma s Jennifer Lawrence u ulozi protagonistice Katniss Everdeen i Joshom Hutchersonom u ulozi njezine ljubavi Peeta Mellarka.

17. studenog 2023. će izaći prequel franšize, naziva Igre gladi: Balada pjevica i zmija, a Lionsgate je sada na Twitteru objavio izbrisanu scenu iz trećeg nastavka naziva Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio.

Scena traje 42 sekunde, a u njoj Katniss "šminkaju" dva Avoxa, buntovnika koji ne mogu govoriti jer su im odrezali jezik. Effie Trinket (Elizabeth Banks) prilazi Avoxima i upita ih što rade, a onda ustvrdi da je Katniss "lice revolucije".

"Ne brini, Katniss. Uspjet ćemo. Za tebe, za mene i za Cinnu", govori Trinket Katniss.

Otkako je isječak objavljen na Twitteru, obožavatelji se pitaju zašto ga je redatelj Francis Lawrence odlučio izrezati iz filma.

"Zašto je ovo izbrisano?", "Ovo bi bila kultna scena da je objavljena", "Film je bio izvrstan, ali puno obrisanih scena mu daje veću dubinu", neki su od komentara.

O čemu se radi u prequelu?

Peti dio priče o Igrama gladi bit će smješten 64 godine prije događaja iz prvog filma. Pratit će desetu godišnjicu Igri gladi. Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Coriolanus Snow (Tom Blyth) je njezin mentor. Njegova stajališta u ovom filmu su znatno drukčija, desetljećima prije nego što je postao Panemov tiranin.

Lucy ne predviđaju pobjedu, ali nakon što prkosnom pjesmom tijekom ceremonije žetve uspije zaokupiti pažnju cijelog Panema, Snow pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snow i Lucy utrkuju se s vremenom kako bi preživjeli i otkrili tko je pjevica, a tko zmija.

Pročitajte više