Realov zlatni poker: U 2014. od trofeja zaradio 65 milijuna eura, Modriću i društvu milijun po glavi!

Foto: Guliver Image/Getty Images

OSVAJANJE Kupa Kralja, Lige prvaka, Superkupa Europe i Klupskog SP, donijelo je Realu 65 milijuna eura nagrada, čime godina na izmaku postaje jedna od najuspješnijih u trofejima i milijunima bogatoj povijesti Reala.

Za konačnu pobjedu u Ligi prvaka, Real je dobio 57.5 milijuna eura, od čega 15 za trijumf u lisabonskom finalu. Kup Kralja donio je osim pokala u vitrinu i milijun eura u blagajnu. Europski Superkup značio je zaradu od tri, a naslov u klupskom SP četiri milijuna eura.

Naravno, ovako raskošna trofejna i novčana žetva morala se odraziti na račune igrača, koji su ove godine samo na ime osvojenih naslova dobili skoro po milijun eura. Za osvajanje LP zaradili su po 500, dok su im Kup Kralja. europski Superkup i klupskom SP, donijeli po 150 tisuća eura.

Španjolski mediji ističu kako je sve ovo povećalo vrijednost Realove gaže za sve klubove koji žele da im kraljevi gostuju na njihovom stadionu i to na dva milijuna eura. U klubu su upravo iz Australije dobili ponudu od četiri milijuna eura za dvije utakmice.

 

Pročitajte više