Zbog "prokletstva" Manausa uložite sve što imate na Argentinu protiv Švicarske

Foto: Hina

U REDU, ne treba biti previše pametan i pronicljiv za preporučiti svima onima koji se klade da svoj novac ulože na Argentinu u meču osmine finala protiv Švicarske. Naravno, Argentina je gotovo uvijek, pa čak i kad igra protiv jednog Brazila ili Njemačke, ako ne favorit, onda barem ravnopravan rival što se tiče koeficijenata u kladionicama. Kako onda i sada ne bi bila kad igra protiv jedne, ipak samo solidne Švicarske.
 
Međutim, ova teza da Argentina bez problema prolazi hrabru Hitzfeldovu družinu ne proizlazi iz oduševljenja ne znam kako dojmljivom igrom Messija i društva, već prokletstvom Manausa.
Naime, ovo SP je pokazalo da sve momčadi koje su igrale u Manausu sljedeće kolo su bile poražene. Čak i Portugal, koji je nakon remija u Amazoni ipak slavio jučer protiv Gane, nije imao razloga za veselje jer je morao kući.
 
U grupnoj fazi SP-a u Manausu su odigrana četiri meča. Najprije su se u srcu Amazonije 14 lipnja susreli Talijani i Englezi. Talijani su slavili 2:1, a jedni i drugi su u sljedećem kolu poraženi. Talijane je matirala sjajna Kostarika, dok je konačan udarac maljem po engleske ambicije zadao urugvajski vampir Luis Suarez.
 
Zatim, četiri dana poslije su u Manausu izabranici Nike Kovača pomeli Kamerun, da bi u sljedećem kolu i jedni i drugi bili pometeni od Meksika, odnosno Brazila.
 
22. lipnja su SAD i Portugal u sjajnoj utakmici remizirali 2:2, a kolo poslije su Nijemci dobili Amerikance, dok je Portugal protiv Gane izvojevao ipak samo pirovu pobjedu.
 
U posljednjem meču u Manausu, prije dva dana su Švicarci dotukli Honduras 3:0 i tako si osigurali nastup u osmini finala protiv Argentine. 
 
Velik uspjeh za Švicarce, no ako ćemo vjerovati u ''prokletstvo'' Manausa, 1. srpnja u Sao Paulu  njihovoj brazilskoj avanturi doći će kraj. Usprkos i Messiju.
 

Pročitajte više