Idris Elba je u pregovorima za ulogu zlikovca u franšizi vrijednoj milijarde dolara

Foto: EPA

IDRIS Elba, poznat po serijama The Wire i Luther te po ulozi Heimdalla u Marvelovom filmskom svemiru, u pregovorima je za novi film franšize Star Wars, u kojem će Daisy Ridley ponovno utjeloviti Rey. Elba, koji je pokazao svoje vještine u raznim žanrovima i franšizama, od Aliena do Star Treka, uskoro bi mogao ući u svijet Jedija i Sithova, prema izvorima portala Giant Freakin Robot.

Iako je još nepoznato koju ulogu bi trebao igrati Elba, vjeruje se da je u pitanju uloga glavnog negativca, a sam film je smješten u budućnost, nakon filma The Rise of Skywalker 2023. godine. 

Screenshot: Youtube/Disney

Novi nastavak Star Warsa može se pohvaliti impresivnim kreativnim timom, sa Sharmeen Obaid-Chinoy, poznatom po radu na Ms. Marvel, kao redateljicom te Stevenom Knightom, poznatom po seriji Peaky Blinders, kao scenaristom. Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy potvrdila je da će se novi film odvijati u prethodno neistraženom razdoblju nazvanom The New Jedi Order.

Ako pregovori budu uspješni, Star Wars će biti još jedan u nizu znanstveno-fantastičnih filmova u kojima se pojavio Elba. Prethodna iskustva uključuju uloge u filmovima Star Trek Beyond (2016), Sonic the Hedgehog 2 (2022), Pacific Rim (2013) i značajan angažman u Marvelovom filmskom svemiru gdje je glumio Heimdalla.

Glumčev portfolio se proteže i izvan filmskih franšiza. Nedavno je posudio glas Solomonu Reedu u DLC-ju videoigre Cyberpunk 2077, pod nazivom Phantom Liberty.

Pročitajte više